Tukipalvelu:   020 786 1110

Perintökuja 8, 01510 VANTAA

Ajankohtaista

 • 15.09.2023
  Atop-Tieto järjestää terveydenhuollon tukipalvelujen verkostotapaamisen 18.1.2024

  Atop-Tieto Oy järjestää terveydenhuollon tukipalvelujen verkostotapaamisen 18.1.2024. Päivän tarkoituksena on käydä läpi terveydenhuollon kohteiden mitoitustarpeita, sekä kuvata esimerkein erilaisia ratkaisuja ja toteutuksia tehdyistä mitoituksista. Päivän aikana käydään läpi myös muita ajankohtaisia aiheita liittyen terveydenhuollon tukipalveluihin. Tilaisuus järjestetään Vantaalla, ja tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Tilaisuuden tarkempi aikataulu ja sisältö vahvistuvat syksyn kuluessa. Seuraa ilmoitteluamme!

  Lue lisää
 • 09.08.2023
  ATOPs- ohjelmistoon uusia XML -ominaisuuksia

  ATOPs- ohjelmisto on jälleen kehittynyt, ohjelmistolla (ATOPs) voidaan nyt lukea Modulo (Optimaze) -ohjelmistosta saatavia XML-piirustuksia, jolloin tiedonsiirrossa ATOPs- ohjelmistoon saadaan siirtymään muun muassa kohteen tilanumerot, tilatyypit, kustannuspaikat, kiintokalusteet sekä väliovet. Myös varsinainen mitoitustyö voidaan tehdä XML- dataan pohjautuen, jolloin hyödynnetään ATOPs- ohjelmistosta valmiina löytyvää tilatietojen vastinetietokantaa. Tämä säästää merkittävästi aikaa mitoitustyössä. 

  Voit jättää meille yhteydenottopyynnön etusivun yhteydenottolomakkeella tai lähettämällä meiliä osoitteeseen atop@atop.fi, esittelemme mielellämme tarkemmin ominaisuutta!

  Lue lisää
 • 21.05.2023
  Atop-Tieto mukana puhtauden teknologia- ja robotiikkapäivillä 24.5.2023

  SSTL Puhtausala ry:n järjestämän tapahtuman tavoitteena on edistää uusien teknologioiden käyttöönottoa esittelemällä tapoja, kuinka robotiikkaa, tekoälyä ja muuta digitaalisuutta hyödynnetään puhtausalalla. Atop-Tiedon tuotepäällikkö ja työntutkija Sari Niinimäki luennoi tapahtumassa Keuda-talolla Keravalla klo 9.55-10:15 aiheesta: "datalla johtaminen." Tervetuloa kuulemaan ajatuksia paikan päälle tai seuraamaan esityksiä etänä.

  Lue lisää
 • 12.04.2023
  Atop-Tiedon tukipalvelun ja toimiston poikkeava aukiolo vapun aikaan 28.4.- 2.5.2023

  Olemme tavoitettavissa rajoitetusti, emmekä pääse välttämättä vastaamaan puheluihin. Pyydämme lähettämään tukipalvelupyynnöt silloin mielellään sähköpostilla osoitteeseen atop@atop.fi. Pyrimme vastaamaan palvelupyyntöihin päivittäin toimistoaikanamme.

  Lue lisää
 • 16.03.2023
  ATOPflow- toiminnanohjaus voitti Finnclean innovaatio -2023 kilpailun

  Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailu järjestettiin Pohjoismaiden suurimman puhtausalan tapahtuman Finncleanin aikana 15.–16.3.2023 Tampereella. Kilpailussa tuotiin esille ratkaisuja, joiden avulla puhtausalaan liittyvän tuotteen tai palvelun käyttäjän elämä helpottuu tulevaisuudessa. Kilpailuun osallistui yhteensä 17 tuotetta tai palvelua.

   

  Parhaaksi innovaatioksi palkittiin Atop-Tieto Oy:n ATOPflow-toiminnanohjaus, joka mahdollistaa ylläpito-, perussiivous- ja jaksotöiden kuittaamisen, seurannan ja raportoinnin reaaliaikaisesti verkossa. Tuomariston puheenjohtaja ja Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila toteaa, että ATOPflow- toiminnanohjaus nousi muista osallistujista esiin sillä, että ohjelmisto mahdollistaa laajasti puhtausalan kaipaamat kehitysaskeleet niin teknologian kehityksen osalta kuin myös itse työn suunnittelussa, toteutuksessa ja viestinnässä.

  Tuomaristo näki ohjelmistossa myös jatkokehitysmahdollisuuksia, esimerkiksi hyödyntämällä tulevaisuudessa dataan yhdistettyä tietoa puhtaanapidettävien kohteiden robotiikasta ja muista teknologioista. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Mattilan lisäksi, Puhtausala ry:n hallituksen puheenjohtaja Aino Aho ja Tampereen Messujen toimitusjohtaja Tuomas Räsänen.

   

  Lähde:

  SSTL Puhtausala ry. https://puhtausala.fi/yhdistys/medialle/atopflow-toiminnanohjaus-voitti-finnclean-innovaatio-2023-kilpailun. Viitattu 16.3.2023.

  Lue lisää
 • 13.03.2023
  Atop-Tiedon Sari Niinimäki luennoi Finnclean koulutuspäivillä Tampereella 16.3.2023

  Torstai 16.3.2023 klo. 10:00 Tähtien Sali, Seminaarikeskus

   

  Laatua puhtauteen - Sari Niinimäki, tuotepäällikkö, työntutkija Atop-Tieto Oy 

  Siivouksellisuuden huomioiminen rakennuksen suunnitteluvaiheessa vaikuttaa suoraan rakennuksen ylläpitokustannuksiin, sillä hankalasti siivottava tila vie enemmän aikaa. Siivouksellisuuden huomioiminen edistää hyvää laatua sekä henkilöstön ja käyttäjien hyvinvointia ja työviihtyvyyttä. Tule kuulemaan Sarin Niinimäen asiantuntevaa puheenvuoroa, miten digitaaliset ratkaisut tuovat puhtauspalvelun laadun hallintaan luotettavuutta ja varmuutta. Ja miten omavalvonnan digitekniikka saa näkyväksi puhtauspalvelujen sovitun laadun toteutumisen ja antaa monipuolista tietoa johtamisen ja suunnittelun tueksi.

   

  Ilmoittaudu mukaan: https://ssl.eventilla.com/event/K6vW8

  Lue lisää
 • 28.02.2023
  Atop-Tieto Oy mukana Finnclean messuilla 15.-16.3.2023, osasto A 48

  Finnclean messut kokoavat puhtausalan ammattilaiset maaliskuussa Tampereelle. Tervetuloa tutustustumaan osastollemme Atop-tiedon viimeisimpiin ohjelmistouutuuksiin. Tutustuttavissa ovat muun muassa uusimmat versiot siivouksen  toiminnanohjauksen- ja laadun seurannan ATOPflow- ohjelmistosta sekä työmäärälaskennan ja kohdekuvien käsittelyn ATOPs- ohjelmistosta. Samalla pääset tutustumaan myös ruokapalvelujen työmäärälaskennan ATOPr-ohjelmistoon ja kiinteistönhoidon ATOPkh- ohjelmistoon. Työmäärälaskennan ohjelmistojen tietopankit ovat jälleen täydentyneet ja kasvaneet uusilla työntutkimustiedon tuloksilla. 

   

  Ohjelmistojen lisäksi, asiantuntijamme esittelevät osastollamme laajaa Atop-Tiedon konsultointipalvelujen valikoimaa, tule tutustumaan ja keskustelemaan tarkemmin saatavilla olevista palveluista kanssamme paikan päälle. 

   

  Tervetuloa mukaan, nähdään messuilla!

  Lue lisää
 • 01.01.2023
  ATOPkh/Lite (kiinteistönhoito): peruskurssit

  Työmäärälaskenta (ATOPkh ja ATOPkhLite) 

  -

   

  Koulutuspaikka, kurssin aikataulu 

  Atop-Tieto Oy, Perintökuja 8, 01510 Vantaa. Kurssin aloitus klo 09.30.

   

  Kuvankäsittely (ATOPkh)

  -

   

  Koulutuspaikka ja kurssin aikataulu 

  Atop-Tieto Oy, Perintökuja 8, 01510 Vantaa. Kurssin aloitus klo 09.00.

   

  Hinta 

  290 €/hlö/pv + alv. Kurssimaksuun sisältyy opetus, koulutusmateriaali, lounas ja kahvi. 

   

  Tiedustelut ja ilmoittautuminen

  Sähköposti: atop@atop.fi

  Puhelin: 020 786 1100

  - ilmoita sähköpostiviestissäsi se kurssi ja ajankohta, jolle olet ilmoittautumassa, laskutustietosi sekä mahdolliset ruoka-allergiat

  - ilmoittautumisaika kurssille päättyy kaksi viikkoa (14 pv) ennen kurssia

   

  Kurssien peruutusehdot

  llmoittautumisen voi peruuttaa maksutta viikkoa (7 pv) ennen kurssia. Tämän jälkeen ilmoitetuista peruutuksista tai kurssipaikan käyttämättä jättämisestä veloitetaan täysi kurssimaksu. Noin kaksi viikkoa ennen koulutusta lähetetään osallistujille tarkemmat kurssitiedot, osallistumisvahvistus, kurssiohjelma ja saapumisohje. Atop-Tieto Oy varaa oikeuden muutoksiin.

  Lue lisää
 • 01.01.2023
  ATOPs ja ATOPsLite (siivous): peruskurssit

  Työmäärälaskenta (ATOPs & ATOPsLite), 2 päivää

  22.-23.8.2023

  26.-27.9.2023 (KURSSI TÄYNNÄ!)

  24.-25.10.2023

  21.-22.11.2023

   

  Piirustusten käsittely (ATOPs), 2 päivää 

  5.-6.9.2023

  12.-13.12.2023

   

  Koulutuspaikka, kurssin aikataulu

  Atop-Tieto Oy, Perintökuja 8, 01510 Vantaa. Ensimmäinen kurssipäivä alkaa klo 09.30 ja toinen päivä klo 09.00.

   

  Hinta

  Kahden päivän (2 pv) kurssit 580 €/hlö + alv. 

  Koulutusmaksuun sisältyy opetus, koulutusmateriaali, lounas ja kahvi.

   

  Ilmoittautuminen
  Sähköposti: atop@atop.fi

  Puhelin: 020 786 1100
  - ilmoita sähköpostiviestissäsi se kurssi ja ajankohta, jolle olet ilmoittautumassa, laskutustietosi sekä mahdolliset ruoka-allergiat

  - ilmoittautumisaika kurssille päättyy kaksi viikkoa (14 pv) ennen kurssin alkua

  Kurssien peruutusehdot
  Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta viikkoa (7 pv) ennen kurssia. Tämän jälkeen ilmoitetuista peruutuksista tai kurssipaikan käyttämättä jättämisestä veloitetaan täysi kurssimaksu. Noin kaksi viikkoa ennen koulutusta lähetetään osallistujille tarkemmat kurssitiedot, osallistumisvahvistus, kurssiohjelma ja saapumisohje. Atop-Tieto Oy varaa oikeuden muutoksiin.

   

  Lue lisää
 • 29.12.2022
  ATOPflow - sopimustöiden seuranta

  ATOPflow- ohjelmiston tuoteperhe on päivittynyt. Toiminnanohjaukseen on lisätty siivottavien kohteiden visualisointi, jossa näytetään kohdenimen vieressä, kuinka monta erikseen kuitattavaksi sovittua työtä kohteessa on erääntynyt (ns. rästissä). Toiminnallisuus helpottaa työnjohtoa kiinnittämään huomiota mahdollisiin poikkeamiin, joihin voidaan reagoida nyt entistäkin helpommin ja nopeammin.

   

  Atopin Linkedin kanavalta löydät uutta toiminnallisuutta esittelevän videon.

  Linkki videoon

  Lue lisää
 • 07.10.2022
  ATOPs välipäivitys syksy 2022

  ATOPs ohjelmistoon on päivitetty Vileda Professionalin Swep Pro -sarjan tuotteet uusilla työleveyksillä.
  Yhteensä uusia menetelmä- ja aikastandardeja löytyy nyt ohjelmasta 25 kappaletta.
  Uusina työleveyksinä nyt 65 cm ja 85 cm. 

  Välipäivityksestä on lähetetty asiakkaille sähköposti jossa on asennuslinkki.

  Työn iloa ATOP -ohjelman parissa ja mukavaa syksyä!

  Lue lisää
 • 27.09.2022 - Tytti Immonen
  Luotettava ja avoin työmäärämitoitus on kehittämisen peruspilari

  Tiedätkö Sinä mitä kohteeseen tehty työmäärämitoitus oikeasti pitää sisällään?

   

  Oletko varmistanut, että mitoitukseen valitut työmenetelmät, koneet ja välineet vastaavat niitä, jotka ovat oikeastikin kohteessa käytössä? Atop-Tieto Oy päivittää säännöllisesti ATOPs ja ATOPsLite -ohjelmistojensa tietopankkia, jotta asiakkaillamme on käytettävissä viimeisin tieto mitoitusten tekemiseen ja ylläpitämiseen. Oheisella videolla on esimerkki koulun vertailulaskennasta, jossa on laskettu 55 luokkaa, ja uusien ja vanhojen työmenetelmien eroksi tulee 27 työpäivää vuodessa. Siis kyllä – pelkästään luokkien siivouksessa valtava ero! Toinen erittäin tärkeä asia mitoittamisessa on tarkistaa kalustemäärät. Ylläpitosiivouksessa on tapahtunut vuosien varrella erittäin paljon kehitystä. Pystytkö sinä esimerkiksi tarjoamaan asiakkaallesi helposti vaihtoehdon, jossa he voisivat miettiä henkilökohtaisista roskiksista luopumista? Avoimiin ympäristöihin on tullut monenlaista erilaista jakkaraa ja paljon välilaseja, oletko huomioinut ne mitoituksessa? Atop -järjestelmiä käyttämällä tämä on mahdollista,  tehdä mitoitus luotettavasti ja läpinäkyvästi. Tämä Atop -järjestelmien tuottama laskenta on myös mahdollista käydä läpi työntekijöiden kanssa niin, että luottamus syntyy molemmille osapuolille.

   

  Suomessa lasketaan ja tehdään siivoustyön mitoittamista tällä hetkellä myös ohjelmistoilla, jotka käyttävät edelleen kokonaisstandardeja. Siinä laskennassa koodit A1/R1/76/V kätkevät sisäänsä vanhentuneita menetelmiä, jopa märkäpyyhintää. Lisäksi matemaattisesti kalusteet suhteutetaan siinä aina pinta-alaan, jolloin kalustemäärien saaminen oikeaksi ja kohteen todellisuutta vastaavaksi on mahdotonta. Atop-Tieto Oy kehitti kokonaisstandardijärjestelmän ohjelmistoihinsa jo 1980-luvulla, mutta luopui siitä uuden mitoittamistavan kehitystyön edetessä 2000-luvun alussa. Tämä yli-/alimitoittaminen kokonaisstandardeilla johtaa pahoihin vääristymiin kohdemitoituksissa. Tämän takia siivousta on esimerkiksi jouduttu tarpeettomasti harventamaan kouluissa 3x viikossa siivoukseksi.

   

  Mitoituspalvelun ostaminen ei ole yhdentekevää. Mikäli mitoitustyöhön käytetään vanhentuneita kokonaisstandardeja tai vaihtoehtoisesti avoimia ja nykyaikaisia menetelmiä, saat lopputulokseksi todella erilaisen ja poikkeavan mitoitustuloksen. Tämä ei varmasti ole toivottu tilanne, vaan on aina syytä varmistua ennen mitoitustyöhön ryhtymistä, että mitoitustyö tullaan tekemään käyttäen viimeisintä saatavilla olevaa tietoa, ja että se vastaa oikeasti kohteen todellisia olosuhteita ja vaatimuksia. Tämä varmistaa sen, että voit työn lopputuloksena oikeasti tietää, mitä tehty mitoitus pitää sisällään.  

   

  Atop -järjestelmillä mitoitat avoimesti ja voit ylpeästi seistä mitoituksen takana. Atop-Tieto Oy on kehittänyt puhtauspalveluiden mitoittamista Suomessa jo 36 vuotta. Näin toimimalla, tuemme omalta osaltamme asiakkaidemme kilpailukykyä, kasvua sekä hyvinvointia. Luotettava mitoitus on kehittämisen peruspilari.

  Lue lisää
 • 15.09.2022
  Atop-Tieto mukana Ammattikeittiöosaajat ry:n syksyn seminaarissa 12.10.2022

  Tilaisuus pidetään Kongressikeskus Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki, kokoustila Sirkus.

  Tervetuloa tutustumaan Atop-Tiedon näyttelypisteeseen ohjelmistoihin, asiantuntijapalveluihin sekä kuulumisiin ammattikeittiöiden ruokapalveluita koskien!

  Lue lisää
 • 13.09.2022
  Atop-Tieto tarjoaa monipuolisia kiinteistönhoidon konsultointi- ja asiantuntijapalveluja

  Atop-Tiedon kiinteistönhoidon asiantuntijapalvelut kattavat ylläpidon työmäärämitoituksen ja kohdepiirustusten laatimisen sekä laadunseurannan palvelut sekä erilaiset huoltokirjapalvelut. Työntutkimus- ja mittauspalvelut täydentävät palvelukokonaisuutta. Käy tutustumassa kiinteistönhoidon asiantuntijapalveluihimme oheisen videon avulla, jossa Atop-Tiedon tuotepäällikkö Ilkka Nolvi kertoo tarkemmin tarjoamistamme palveluista sekä niiden avulla saavutettavista hyödyistä. 

   

  Linkki, josta pääset katsomaan videon:

  https://www.atop.fi/palvelut

  Lue lisää
 • 30.05.2022
  Tutustu Akaan kaupungin kokemuksiin puhtauspalveluiden mitoittamisesta yhteistyössä Atop-Tiedon kanssa

  Atop-Tiedon laaja palvelutarjonta mahdollistaa erilaisten asiantuntijapalvelujen toteuttamisen asiakasorganisaatioillemme puhtaus-, kiinteistö- ja ruokapalvelujen toimialoilla.

  Myös Akaan kaupungin ruoka- ja siivouspalvelut valitsi Atop-Tiedon asiantuntijapalvelut avustamaan kaupungin uuden hyvinvointikeskuksen puhtauspalveluiden mitoittamisessa. Käy tutustumassa videon kautta Akaan kaupungin ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Taina Matilaisen kokemuksiin toteutetuista palveluista ja yhteistyöstä Atop-Tiedon kanssa.

   

  Linkki, josta pääset lataamaan asiakaskokemusvideon:

  https://www.atop.fi/asiakkaat

   

  Lue lisää
 • 28.02.2022
  ATOP ohjelmien vuoden 2022 päivitykset on julkaistu

  ATOP ohjelmien ATOPs, ATOPsLite, ATOPkh, ATOPkhLite ja ATOPr versio 28 päivitysmeilit on lähetetty asiakkaille.

  Jos ette ole saanet päivitysmeiliä ja kaipaatte päivitysta em. ohjelmaan niin laittakaa sähköpostia atop@atop.fi

  Erityispiirteitä sisältävät asiakaskohtaiset versiopäivitykset toimitamme kevään aikana.

  Lue lisää
 • 22.11.2021
  ATOPflow- ohjelmistoon (toiminnanohjaus) uusia ominaisuuksia

  Päivityksen (11/2021) myötä ohjelmistoon on lisätty uusia ominaisuuksia.

   

  Ohjelmiston käyttäjällä on nyt mahdollisuus rajata näkyviin oman työalueensa tilat. Toiminto on käytettävissä tilojen kuittaamisessa ohjelmiston painikkeista sekä suoraan pohjakuvasta. Pohjakuvasta kuittaaminen on suosituin tapa kuitata tiloja ATOPflow -ohjelmistossa. Ohjelmisto myös näyttää värein, onko tila erääntynyt, siivottu, tarkastettu vai mahdollisesti ohitettu. Jokaisen tilan takaa saadaan myös haluttaessa näkyviin työohje.

   

  Toinen uusista ominaisuuksista perustuu pohjakuvassa tilan ympärille muodostuvaan ja näkyvään punaiseen viivaan. Viiva tulee näkyviin, jos tilassa on erääntynyt jaksotyö. Ohjelmisto myös laskee harvemmin tehtävien töiden erääntymiset ja kuittaukset, ja ne ovat näin ollen helposti todennettavissa.

   

   

  Lue lisää
 • 19.02.2021
  Hae meille Atop-Tietoon töihin

  Meille töihin? Haluaisitko työskennellä osana Atop-Tiedon huippuammattilaisten tiimiä? Atop-Tieto Oy on Suomen johtava puhtaus-, kiinteistö- ja ruokapalvelualan työntutkimustiedon sekä ammattiohjelmistojen ja asiantuntijapalvelujen tarjoaja.


  Kerro itsestäsi ja osaamisestasi, ja lähetä avoin työhakemuksesi osoitteeseen: rekry@atop.fi

  Lue lisää